ART MONSTER – AMAPOLA WIGER

.

INTERVJU MED ‘ART MONSTER’ AMAPOLA WIGER:

1. Hur gammal är du? Hur gammalt är ditt inre barn?
Jag är 27 år, men mitt inre barn pendlar mellan 9 år och 15 år beroende på sinnesstämning, dag och årstid.

2. Var i Sverige bor du?
För tillfället bor jag utanför Växjö i en liten ort som heter Åryd, där jag trivs väldigt bra då det är lugnt och skönt samt inte mycket människor.

3. Konstnären eller konstverket som haft störst inflytande på dig?
Salvador Dalí, Mia Makila, Hans Bellmer och Jesper Waldersten. Jag kan inte enbart välja en eller ett konstverk så de får bli de här fyra.

4. Hur skulle du beskriva din konst?
Min konst är fylld av känslor, det är en blandad kompott av mörker och humor. De kan vara sköra samtidigt som de utstrålar styrka.

5. Är du självlärd eller skolad?
Jag är både skoland och självlärd, konstintresset har alltid funnits i familjen, då min far målade mycket i olja och akvarell. När jag var 6 år gick jag på konstskola, och i äldre åldrar har jag deltagit i akvarellkurser för olika konstnärer på Gerlesborgskolan, och för tillfället studerar jag till ämneslärare med inriktning bild.

6. Vilken/vilka känslor driver dig i ditt skapande?
Rädsla, sorg, ursinne, humor, glädje, förlust och glädje.

7. Om du inte fick lova att skapa, vad skulle du göra istället för att få utlopp?
Jag skulle inte klara av att inte få skapa, så då skulle jag nog klättra på väggarna, vara rastlös och mitt självskadebeteende skulle absolut komma tillbaka. Så det alternativet finns inte, vad jag än gör så finns alltid skapade med, oavsett om jag diskar, fotar, lagar mat eller sitter med skisspennan i högsta hugg.

8. Din största skräck?
Just nu är mina största rädslor att vara ensam med mig själv och mina tankar, samt förlora någon väldigt nära.

9. Om du bara fick skapa med en enda färg, vilken färg skulle du välja?
Rosa

10. Vem skulle spela dig i filmen om ditt liv?
?

11. Samlar du på nåt?
Jag samlar på många olika saker och ting som t ex: Saltkar, konstböcker, dockor, leksaker och uppstoppade djur samt skelett.

———————————————–

.

AMAPOLA WIGER på webben:

Instagram