ART MONSTER – ELIN JONSSON

.

INTERVJU MED ‘ART MONSTER’ ELIN JONSSON:

1. Hur gammal är du? Hur gammalt är ditt inre barn?
Jag är 35 år. Mitt inre barn är 6 år och hänger mest på en äng!

2. Vad är din relation till Sverige?
Jag flyttade från Sverige för 7 år sedan för att pröva på Kanada. Jag bor nu i Vancouver efter ett  försök i Montreal. Sverige kommer för alltid vara ”hemma” och det är där jag har min familj och mina gamla nära vänner. Min själ bor i Gamla stan, i en vindsvåning.

3. Konstnären eller konstverket som haft störst inflytande på dig?
John Bauer och Salvador Dali när jag var yngre, för att sedan bli hypnotiserat intresserad av Audrey Kawasaki och Mark Rydén.

4. Hur skulle du beskriva din konst?
En mix av art nouveau och skräckromantik. 

5. Är du självlärd eller skolad?
Mest självlärd. Jag utbildade mig till bildlärare för högstadiet i Falun, jobbade som AD på musik festivalen Peace & Love där jag fick pröva på både poster design till att designa ett cafe. Jag målade varje dag, 8-10 h om dagen i 5 år när jag hade mitt företag Imaginary Games. Jag har lärt mig väldigt mycket från konstnärerna Megan Majewski och Camilla D’Ericco som jag delade studio med och Sarita Kolhatkar, en fantastik illustratör som jag anställde under min tid med Imaginary Games. 

6. Vilken/vilka känslor driver dig i ditt skapande?
Melankoli, vemod, saknad och lust.

7. Om du inte fick lova att skapa, vad skulle du göra istället för att få utlopp?
Meditera.

8. Din största skräck?
Att inte hinna med allt jag vill göra och skapa innan det är för sent.

9. Om du bara fick skapa med en enda färg, vilken färg skulle du välja?
Turkos.

10. Vem skulle spela dig i filmen om ditt liv?
En mix av Cate Blanchett, Helena Bonham Carter och Wes Anderson.

11. Samlar du på nåt?
Allt tillverkat i mässing (favoriter är katt figurer i mässing).

12. Favorit-teknik och material när du jobbar?
Akryl på trä- pannå.  

———————————————–

.

ELIN JONSSON på webben:

Webbsida
Instagram