ART MONSTER – LINNEA STRID

.

INTERVJU MED ‘ART MONSTER’ LINNEA STRID:

1. Hur gammal är du? Hur gammalt är ditt inre barn?
Jag är född 1983. Jag har en son som fyller 5 år snart och jag tycker nog att vi är ganska mycket på samma nivå. Lättroade, älskar godis, tycker att världen är väldigt spännande men kan också se storheten i det lilla så att säga.

2. Var i Sverige bor du?
Just nu i en liten ort strax norr om Gävle.

3. Konstnären eller konstverket som haft störst inflytande på dig?
Det är lite svårt att peka på någon enskild konstnär eller konstverk som haft störst inflytande, men jag började tidigt läsa Juxtapoz Magazine och konstnärerna i den tidskriften var väldigt stora förebilder för mig. Jag minns att jag bland annat var väldigt fascinerad av James Jean, Shawn Barber mfl. Det är sällan jag blir influerad eller inspirerad av konst som är väldigt lik min egen.

4. Hur skulle du beskriva din konst?
Det är svårt att beskriva sin egen konst och ge den någon sorts etikett. Det känns så begränsande. Men den faller nog under någon slags lowbrow fotorealism.

5. Är du självlärd eller skolad?
Jag gick fyra år på folkhögskolor med konstnärlig inriktning men om sanningen ska fram så fikade och slappade jag mest under de åren. Att gå i skola har aldrig varit min grej, jag lär mig bäst på egen hand genom trial and error.

6. Vilken/vilka känslor driver dig i ditt skapande?
Sånt varierar ju men just nu är det mest ångest, frustration och sorg jag behöver få utlopp för. Fast att måla skänker mig harmoni och lycka. Så det är ju också en drivkraft.

7. Om du inte fick lova att skapa, vad skulle du göra istället för att få utlopp?
Fick jag inte skapa just konst skulle jag nog skriva istället. Eller lära mig spela något instrument. Eller dansa. Men det är ju också olika former av skapande i och för sig.. Ok, jag ger upp. Jag skulle sova och äta choklad.

8. Din största skräck?
Att något hemskt ska hända min son.

9. Om du bara fick skapa med en enda färg, vilken färg skulle du välja?
Payne’s Grey.

10. Vem skulle spela dig i filmen om ditt liv?
Chuck Norris?

11. Samlar du på nåt?
Konst. Skulle kunna köpa på mig orimliga mängder om det inte vore för min begränsade inkomst.

———————————————–

.

LINNEA STRID på webben:

Webbsida
Instagram