ART MONSTERS OF SWEDEN I KULTURMAGASINET ”SVERIGE!” (SVT)

Ni som missade SVT inslaget i kulturmagasinet Sverige! där MONSTER TEAM intervjuades om ART MONSTERS OF SWEDEN: klicka på bilden och ca 18 min in i programmet kommer vi in! Tack till SVT och alla tittare som uttryckt positiva reaktioner efter inslaget! Nu börjar en ny tid för vårt kollektiv, vår podd och inte minst för vår konströrelse! Nu är det dags att hitta rätt galleri/konsthall för utställningar och projekt! Spännande tider väntar!

SÄSONGSPREMIÄR: ”LÄR DIG SÄGA LOWBROW”

.

Andra säsongen av ART MONSTERS-podden rivstartar med en redogörelse av vad som väntar ART MONSTERS OF SWEDEN i höst, både som konstkollektiv, konströrelse och podd. Vi får dessutom följa med Mia & Maria när de besöker Norrköpings Konstmuseum där de går omkring och surar bland alltför stora ramar och märkliga konstinstallationer. Tjejerna tar också tempen på museibesökarna – vad vet Svenskar om lowbrow? Kan de ens säga ‘lowbrow?’, kan DU säga lowbrow?

Vi får också höra röstfiler från några av ART MONSTERS-medlemmar; Sandra Hultsved, Cranky Benny coh Gunnar Foley.

Varför behövs ART MONSTERS OF SWEDEN? Vad 17 är lågbryn? Hur kan lowbrowkonst uppfattas av den svenska konstvärlden? Som navelskåderi? Känslo-onani? Frågorna är många, finns det några svar?

Lyssna och lär dig säga ‘lowbrow”!

NYTT PODDASVNITT!

.
AVSNITT 11: ”GULDPODDEN”

Vem fan firar 10 poddavsnitt? Jo, ART MONSTERS-podden såklart! Mia & Maria blickar tillbaka på de första 10 avsnitten med nostalgiska ögon och konstaterar att hybris är kul. Vi får dessutom ta del av bloopers och bortklippta guldkorn. Vem är dessa två konst-monster som grundat ART MONSTERS OF SWEDEN – Sveriges enda kollektiv för lowbrow & dark art – och startat en hel ny svensk konströrelse? Tydligen två som älskar att få varandra att skratta. ART MONSTERS-podden är Sveriges enda podd som blandar mörk konst och humor.

Lyssna, dela – NJUT!

NYTT PODDAVSNITT! 10: ”ETT LJUST MÖRKER”

.
”Vad är mörk konst”? I detta avsnitt, diskuterar Mia & Maria begrepp som ”skräck” och ”dark art”. ART MONSTERS OF SWEDEN är ju trots allt även en konstrevolution för mörka konstgenres. Vad döljer sig i en mörk konstnärs inre?

Vi får också höra Cynthia Wendahl diskutera kring frågan ”vill ART MONSTERS-konstnärerna släppa ut MER mörker i en redan mörk värld?” – kanske är det istället så att kollektivet behövs nu mer än någonsin.

NYTT PODDAVSNITT! 09: ”LOWBROW vs LIKET”

.

I avsnitt 9 av ART MONSTERS podden blir Mia & Maria intervjuade om sin konstrevolution av SVT’s största kulturmagasin Sverige! och vi får hänga med under inspelningen! Vilka är då dårarna bakom denna konstrevolution? Mia & Maria konstaterar att hybris är kul, fastställer att de är konstens svar på Filip & Fredrik, förklarar hur lowbrow är konst-punk, synar den stagnerade svenska konstmarknaden och delar med sig om skräckupplevelsen av att bränna sig på en liten tomat.

Dessutom får vi höra tre av kollektivets medlemmar – Linda Jackson, Naomi Nowak och Anneli Olander Berglund, som förklarar begreppet lowbrow-konst och vad det betyder för dem. Vad ÄR då lowbrow? Lyssna och häng med på ART MONSTERS konstrevolution!

NYTT PODDAVSNITT UTE!

”AVSNITT 08: ”SALTKAR & SKELETT”

I avsnitt 8 av ART MONSTERS-podden, analyserar Mia & Maria resultatet av press-releasen och konstaterar att ju mer avvisanden från konstvärlden de får, ju mer vill de revolutionera! Det är inte lätt att starta en konstrevolution i det torra konstsverige och att kaxigt utnämna sig till konstens svar på Filip & Fredrik. Dessutom diskuteras intervjufrågorna som samtliga medlemmar i konstkollektivet svarat på i sina sidor på artmonstersofsweden.com; vilken medlem samlar på saltkar och skelett? Vem är gravid med sitt eget inre barn? Vilken konstnär identifierar sig som en blandning av ”en vildvittra och ett darrande asplöv”? Maria har även tänkt ut vilket känt kvinnligt lik som hon skulle vilja gräva upp.