MAGIC FRIGREN

Magic Frigren, Stockholm, Sweden
Mixed media
@missmagicgirl
Website

 

Hur gammal är du? Hur gammalt är ditt inre barn?
Jag inledde mitt besök på jorden 1991. Jag upplever det som att jag bär med mig alla mina tidigare åldrar inom mig så det är snarare en blandad skolklass av inre barn än bara ett.
Var i Sverige bor du?
I Stockholm.
Konstnären eller konstverket som haft störst inflytande på dig?
Jag har egentligen ingen specifik konstnär / verk som står ut som en speciell inspiration. Surrealismen som konströrelse inspirerar mig mycket rent generellt och jag hittar även mycket inspiration i gamla stumfilmer så som de av Georges Méliès och ”The Cabinet of Doctor Caligari.”
Hur skulle du beskriva din konst?
Jag ser min konst som en upptäcksfärd genom en inre drömvärld. Just nu är jag mycket på ett märkligt tivoli fyllt av clowner och leksaker. Jag inspireras av sagor, absurditeter, vintage estetik och magi. Jag försöker balansera mellan det söta och det lite kusliga. Jag vill fånga det där ögonblicket när en trevlig dröm börjar slå över till något mer mörkt.
Är du självlärd eller skolad?
Jag har gått några konstkurser och modedesign. Lustigt nog influerade nog den sistnämnda mig mest (särskilt vad det gäller serieteckning). Men egentligen är jag självlärd. Det jag höll på med på konstkurserna är inte med mig särskilt mycket i det jag skapar nu.
Vilken/vilka känslor driver dig i ditt skapande?
Vilken känsla som driver mest varierar beroende på motiv. Det är aldrig samma men i grunden drivs jag av ett behov av att berätta historier. Mitt huvud är alltid fyllt av historier som vill ut i olika former: konst, skönlitteratur, dikter, serier, stop motion film…
Om du inte fick lov att skapa, vad skulle du göra istället för att få utlopp?
Hmm, kan inte tänka mig något värre än att inte få skapa. Om jag inte fick skapa så skulle jag tappa greppet helt och gå runt på stan och skrika, slänga mat och dra folk i håret… Japp, det är min plan om skapandet stoppas. Haha.
Din största skräck?
För att knyta tillbaka till föregående fråga: att inte få skapa uppenbarligen. Faktum är att jag är väldigt rädd för att ”tappa förmågan”. Att det plötsligt ska vara borta en dag eller att något fysiskt skulle hända som skulle ta bort skaparmöjligheten så som att förlora synen.
Om du bara fick skapa med en enda färg, vilken färg skulle du välja?
Jag vill säga rosa eftersom jag älskar rosa men känns smartare att säga grått då man skulle kunna skapa med mer variation i olika gråskalor. Känns som att möjligheterna skulle vara lite större. Rosa är ofta häftigast i kontrast till annat.
Vem skulle spela dig i filmen om ditt liv?
Hmm, jag är så dålig på skådisar som lever nu… Men är ganska besatt av ”old Hollywood.” Får jag återuppliva Clara Bow kanske? Inte för att vi direkt är lika men folk får gärna tro det när de ser filmen.
Samlar du på nåt?
Samlar på dockor, figurer (särskilt monster), gamla fotografier, vykort, brev, underliga saker och märkliga ting som tilltalar min fantasi.
Favoritteknik och material när du skapar?
Jag är en mixed media person. Akrylfärg, tidningsurklipp, dockögon och toapapper är mina mest använda material. Jag redigerar också foton digitalt som jag sen skriver ut, målar ovanpå och använder i collage.