ART MONSTER – MARY-CYNTHIA WENDAHL

.

INTERVJU MED ‘ART MONSTER’ MARY-CYNTHIA WENDAHL:

1. Hur gammal är du? Hur gammalt är ditt inre barn?
Född 1980, alltså 38 i år. Jag brukar säga att jag har en inre tant istället, en liten pensionär som jag lever i lycklig symbios med.

2. Var i Sverige bor du?
Bor i Göteborg.

3. Konstnären eller konstverket som haft störst inflytande på dig?
Jag har väldigt svårt att svara på detta. Det som influerar mig mest i mitt skapande är naturen, historia och mystik. Men konst och konstnärer som har ett mörkt uttryck, och som leker med uttryck som kan provocera och ifrågasätta har alltid väckt mitt intresse. (Nä, jag ser att jag inte svarade specifikt på frågan).

4. Hur skulle du beskriva din konst?
Min konst och mitt estetiska uttryck går alltid åt det mörkare hållet. Jag drivs av att skapa känslor och en upplevelse hos betraktaren. I min värld finns det mycket vackert att hämta i de mörkare hörnen av en människas tankar, en subtil förnimmelse. Jag gillar att arbeta med kontraster i uttrycken och att arbeta med ett konceptuellt tänk, även om min konst inte är konceptuell.

5. Är du självlärd eller skolad?
Praktiskt är jag självlärd. Jag har dock studerat mycket konst- och bildvetenskap.

6. Vilken/vilka känslor driver dig i ditt skapande?
Jag är väldigt idéstyrd i mitt skapande och skapandeprocessen handlar oftast om känslan att få utlopp för något jag upplevt eller sett i min omgivning. Allt från alldagliga saker till mörkare känslor.

7. Om du inte fick lov att skapa, vad skulle du göra istället för att få utlopp?
Om jag inte fick skapa så skulle jag förmodligen leva ett rätt så destruktivt liv. Att vara konstnär är enligt mig något man är, inget man gör.

8. Din största skräck?
Ironiskt nog är jag mörkrädd och har spindelfobi. Men min största skräck är att människor som jag älskar ska dö.

9. Om du bara fick skapa med en enda färg, vilken färg skulle du välja?
Högst troligtvis svart

10. Vem skulle spela dig i filmen om ditt liv?
Efter att ha klurat i sju svåra år får jag nog säga Sandra Oh. Och nä, jag kan inte svara på varför.

11. Samlar du på nåt?
Vad samlar jag inte på!? Mitt hem består av småsamlingar av diverse stenar och mineraler, saxar, gamla medicinfäremål, naturföremål och loppisföremål mm. Mitt mål är att bo i ett litet museum.

———————————————–

.

MARY-CYNTHIA WENDAHL på webben:

Instagram